KC Harich weet weer niet te winnen

Harich

KC Harich liep zaterdag weer tegen een verlies aan in de uitwedstrijd tegen De Granaet uit Dokkum.

Harich was er op gebrand om deze wedstrijd te winnen, maar het was de Granaet dat met scherp schoot en de eerste voorsprong (2-0) van deze wedstrijd op het scorebord zette.
 Voor Harich kon Janny Volbeda door middel van een afstandschot de 2-1 aantekenen. De Granaet ging stug door met scoren. Met name de heren aan Dokkumer zijde schoten met scherp deze wedstrijd. Harich kon tot 4-4 redelijk in het spoor van de Granaet blijven maar was daarna gezien. Het aanvalsvak had moeite met scoren en de verdediging kon de scherp schietende heren niet stoppen. Ook door onnodige fouten werd de score uitgebreid naar 8-4. De dames van Harich wisten daarna de korf ook vinden en met een stand van 11-7 zochten beide ploegen de kleedkamers op.
 In de rust werd er vooral aandacht gevestigd aan het voorverdedigen. En natuurlijk het afmaken van de eigen kansen. De ballen moesten er gewoon in. De kansen waren er wel. De tweede helft begon voortvarend. Gelijk in de eerste twee aanvallen werd er gescoord en wisten Harichsters de achterstand tot twee punten terug te brengen: 11-9. Echter, wederom kon het verdedigend niet goed dicht worden gehouden en breidde Granaet de voorsprong weer uit naar 13-9. Harich liet het er niet bij zitten. Er was nog genoeg tijd om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Er werd in deze fase nog een tandje bijgezet. Duels werden gewonnen en verdedigend ging de timing ook beter waardoor er weinig vrijeballen werden weggeven. Zo kon Harich het gaatje weer wat dichten. Verder dan twee punten verschil kwamen ze niet. Uiteindelijk floot de scheidsrechter na 60 minuten te hebben gespeeld de wedstrijd af op een stand van 16-13. Wederom dus een verlies voor de Harich. Dit zure verlies zorgt er voor dat Harich momenteel in de middenmoot van de derde bivakkeert. Een plaats waar de Harichsters zich niet thuis voelen. 
 
Gescoord werd er door: Janny Volbeda 7x, Nynke Oenema 4x (1x strafw), Auke Veldman en Froukje v/d Wal beide 1x
. 
Aankomende zaterdag worden de messen weer geslepen en komt zowel het eerste en tweede van Elko uit Elim op bezoek in de Trime in Balk. Het 2e start om 18.30u. Waarna het 1e de bal om 19.40 uur begint.


Auteur

Redactie Weekbladen