Project Bewegen op Water van start   

WOUDSEND

De stichting Bewegen Op Water heeft een tweejarig programma ontwikkeld om jongeren uit Zuid-West Friesland enthousiast te maken voor watersporten. Het project is onlangs gestart in de regio Heeg, Sneek, Makkum en Workum. Het project start vanmorgen in Woudsend.

Het Sportimpuls project is mogelijk gemaakt met de subsidie van NOC/NSF. “Ondanks het vele recreatiewater in de regio Súdwest-Fryslân, merken we dat jongeren in verhouding weinig watersporten", vertelt Alie Maaike Nagelhout, projectleider van Bewegen op Water. Ze vervolgt: "Door het project Bewegen Op Water willen we daar verandering in brengen. Ook willen we het reguliere ( zeil) aanbod uitbreiden met vernieuwende vormen van watersport zoals Sit On Top kanoën, SUP ( Stand Up Paddling) en windsurfen.” De projectmedewerkers helpen watersportverenigingen en watersportaanbieders bij het samenstellen van een aantrekkelijk sportaanbod voor en het werven van jongeren. Watersport in gymzaal Het programma bestaat uit drie onderdelen. Van indoor, naar outdoor en vervolgens naar de watersportvereniging via de watersportknipkaart. Buurtsportcoaches geven samen met de Stichting Bewegen Op Water, onder schooltijd, watersportgymlessen op de basisscholen. Kinderen kunnen zo kennis maken met zeilen in een sailsimulator, suppen in de gymzaal door middel van extra grote longboards, kajakken in de gymzaal en surfen op een balance board. Daarna gaan de kinderen tijdens de watersportdagen het water op, ook onder schooltijd, om het geleerde in praktijk te brengen. Volgens Nagelhout worden zo vele potentiële jonge watersporters bereikt. De outdoor watersportles vindt plaats op 30 juni van 9.00 tot 13.00 uur bij het strandje van Indijk bij het Heegermeer. De kennismakingslessen bij de watersportvereniging Woudsend staan gepland op maandag 24 augustus, 31 augustus en 7 september van 17.30 tot  19.30 uur. Kijk voor meer informatie op de website: www.bewegenopwater.nl.

Auteur

Jolinda Doek