Ouders boos over centrale opstapplaats kind met beperking

BALK

De ouders van kinderen met een beperking die naar het speciaal onderwijs gaan zijn boos op de gemeente De Fryske Marren, omdat hun kinderen naar een centrale opstapplaats moeten komen. Ze kunnen wel bezwaar maken, maar dan zijn de scholen al lang weer begonnen.

Op 17 juli kregen  de ouders een brief met de mededeling dat de gemeenteraad van de Fryske Marren heeft besloten dat de kinderen naar een centrale opstapplaats moeten komen. Daar worden ze dan vervolgens met de taxi naar school gebracht. De ouders kunnen daar binnen 6 weken bezwaar tegen maken, maar de hoorzitting daarover wordt pas gehouden als de scholen al lang zijn begonnen.

Bezwaar

Inmiddels hebben flink wat ouders bezwaar gemaakt. 'Er zijn kinderen die dat kunnen, maar de groep die dat niet kan wordt zwaar op de proef gesteld. We moeten opnieuw bewijzen dat ons kind een beperking heeft. Eerst moet er een brief van een arts komen. Toen dachten we dat alles duidelijk was. Maar dat bleek niet het geval. Er komt een hoorzitting waar we voor moeten verschijnen. En niet deze week, nee veel later als school al lang is begonnen . Hierdoor komt deze groep dus thuis te zitten en kan niet naar school. De gemeente verwacht dat kinderen die totaal niet verkeersveilig zijn over drukke kruispunten gaan, ook in het donker. Wie is er dan verantwoordelijk als het fout gaat?' vragen de ouders zich af.  Volgens hen gaan deze kinderen niet zomaar met een taxi, maar is er een goede reden voor. 'Als ze naar een soort van bushalte moeten gaan iedere dag zouden ze wel gewoon met de bus kunnen. Mensen zonder enige medische kennis beslissen hoe het komt met onze kinderen, ze negeren daarbij brieven an artsen. En dat alles om een klein bedrag te besparen. '

Auteur

Meintje Haringsma