Aanhoudingen na serie vernielingen en politie zit er nog steeds bovenop

Balk

In Balk vonden de afgelopen maanden diverse vernielingen plaats. De politie startte hierop een onderzoek naar de daders. In juni leidde dit de aanhouding van twee verdachten (19 en 22 jaar), beiden uit de gemeente de Fryske Marren.

Onlangs besliste de officier van justitie dat de twee recent aangehouden verdachten de toegebrachte schade (vernieling van planten in een plantenbak) in de Van Swinderenstraat moesten vergoeden. Beiden kregen naast de te betalen schadevergoeding ook een strafbeschikking van 200 euro opgelegd.

Zat

De politie sluit in het onderzoek naar eerdere vernielingen nieuwe aanhoudingen niet uit. Ondernemers en inwoners van Balk zijn het zat dat er steeds vernielingen gepleegd worden, constateert de Hermandad en ook daarom wordt er fors ingezet op het oplossen van deze kwestie. Zo werden onlangs door de kunstkring geplaatste kunstwerken vernield. Ook deze vernielingen worden meegenomen in het politieonderzoek. 'We hebben deze verdachten al in juni aangehouden, maar nu het besluit van de Officier van Justitie is gevallen willen we dat ook laten weten aan de mensen in Balk en omgeving. We willen niet alleen een signaal geven dat de verdachten zijn gepakt, maar ook dat het onderzoek nog steeds loopt. Nieuwe aanhoudingen zijn dan ook beslist niet uitgesloten. We zijn er serieus mee bezig en hopen dat het misschien nog meer gaat borrelen en we nog meer informatie binnenkrijgen. Want deze vernielingen zijn niet acceptabel,'aldus de politievoorlichter.

Auteur

Meintje Haringsma