Gewonde racefietser negeerde het tijdelijke fietspad (Update)

Balk

Sondel - Het slachtoffer van het zware verkeersongeval dat zaterdagochtend plaatsvond bij Sondel negeerde volgens de politie het tijdelijke verplichte fietspad dat naast de rijbaan van de Sondelerdyk is gelegen. Naar nu bekend is geworden gaat het om een 66-jarige man uit Meppel.

De Meppeler reed op zijn fiets in een groepje racefietsers op de rijbaan. Het groepje racefietsers negeerde het tijdelijke verplichte fietspad dat naast de rijbaan van de Sondelerdyk is gelegen. Op een gegeven moment kwam de man met zijn fiets ten val, vermoedelijk omdat hij wilde bijsturen. Een passerende vrachtwagen, bestuurd door een 24-jarige man uit Drogeham, kon de vallende racefietser niet meer ontwijken.

Traumaheli

Tijdens het verlenen van medische hulp ter plekke heeft brandweerpersoneel geassisteerd door de plek van het ongeval met schermen af te schermen. Het slachtoffer werd met zwaar hoofdletsel door de traumaheli naar het ziekenhuis in Zwolle gebracht. De politie heeft een rapportage en een analyse van het ongeval gemaakt.

Auteur

Meintje Haringsma