Voor het eerst in 4 jaar wordt Friese Streekmarkt op Flinkefarm afgelast

HEMELUM

Het is voor het eerst in 4 jaar dat is dat de Streekmarkt van morgen niet doorgaat. De voorspelingen zijn dat er vandaag nog meer regen aankomt en het weiland is al erg nat en sompig. 'Dat wordt een drek boel wanneer deelnemers het land in rijden om hun kraam op te bouwen. En dan hebben we het nog niet over de bezoekers die door de plassen en blubber moeten banjeren...' aldus de organisatie.

'Ze geven voor morgen ook een harde wind op (kracht 5 of meer) en met regen gaat deze horizontaal de kramen in. We weten nu uit ervaring dat de producten dan zo goed als onverkoopbaar worden en daar heeft niemand iets aan! ' Het is voor het eerst in 4 jaar dat  Flinkefarm een evenement annuleert. 'Feitelijk zijn de weergoden ons altijd erg goed gezind geweest. Het jaar 2015 is wat dat betreft een uitdaging/uitzondering qua weer: al twee streekmarkten zijn verregend vanaf 15:00 uur en 1 dag van de Flinke Favorieten vond plaats met de zwaarste zomerstorm sinds het begin van de metingen in 1901.'

Laatste streekmarkt

'We hopen dat we nu het ergste wel gehad hebben en hopen dat we tijdens de laatste Streekmarkt van het seizoen op zondag 4 oktober er samen een oogstfeest van maken. '  

Auteur

Meintje Haringsma