Operakoor Faust van GO is te groot

RIJS

Toen GO! Opera begin dit jaar ook in Friesland met de pilot startte voor de openlucht opera-productie Faust hadden de initiatiefnemers nooit kunnen vermoedden dat het project zó zou aanslaan bij koorzangers. Na een voorzichtige start is het project inmiddels aangegroeid tot ruim 90 muzikale medewerkers die allemaal een plekje op het podium moeten hebben. Echter de De Teatertún in Rijs, waar zondag 13 september de première wordt gehouden heeft haar grenzen: Koor en orkest passen niet meer samen op het podium. Voor het podium ligt een prachtige vijver met waterlelies van 3,2 meter breed.

Jeen Bekkema en Popke de Boer, twee enthousiaste zangers in het Friese projectkoor, boden spontaan een oplossing: “dan bouwen we toch een podium óver de vijver heen!” Afgelopen maandag hebben ze de daad bij het woord gevoegd. Zondag 13 september is om 15.00 uur de landelijke première van Faust in De Teatertún in Rijs. Er zijn nog enkele kaarten online verkrijgbaar via www.GoOpera.nl.

Auteur

Meintje Haringsma