Balk wint overtuigend van Groen Geel

BALK

Balk speelde afgelopen zaterdag de eerste thuiswedstrijd van de nieuwe competitie 2015/2016. Tegenstander was promovendus Groen Geel uit Groningen en Balk won overtuigend met 4-1.

Balk speelde vanaf het eerste fluitsignaal sterk en kreeg direct al drie corners op rij te nemen, die overigens niets opleverden. De gehele eerste helft was de ploeg van trainer Dick Sangers de bovenliggende partij en de gasten uit Groningen konden niets anders dan achter Balk aanlopen. Toch duurde het nog lang voordat Balk op voorsprong kwam.

Penalty

Werd eerst nog een doelpunt van Johannes Altena afgekeurd wegens buitenspel en schoot Wybren Altenburg in kansrijke positie over, na een klein half uur was het wel raak. Goed doorzetten van Karst Geertsma leverde een penalty op, toen hij werd gevloerd door de keeper van de gasten. Johannes Altena faalde niet van elf meter; 1-0. Vijf minuten later volgde het hoogtepunt van de middag; een prachtige aanval, over meerdere schijven, met een ongekend staaltje ‘one-touch voetbal’, werd van dichtbij afgerond door Wybren Altenburg. Een weergaloze treffer, die je zelden ziet op de velden... Vlak voor rust volgde ook nog 3-0. Een corner van de gasten werd door Balk weggewerkt, Johannes Altena bleek slimmer dan z'n tegenstander, waarna hij alleen op de Groninger doelman af kon gaan. Oog in oog met de keeper, rondde hij beheerst af.

Slecht begin

In de tweede helft begon Balk niet heel goed en Groen Geel probeerde terug in de wedstrijd te komen. Het raakte al snel de lat en na een minuut of tien spelen was het wel raak, toen Balk de bal achterin niet goed weg kreeg en Groen Geel kon profiteren; 3-1. Maar voordat Groen Geel weer serieus terug in de wedstrijd kon komen, tilde Balk de marge weer naar drie. Wybren Altenburg liet een vrije trap slim lopen, waarna Johannes Altena de bal kon verlengen; 4-1. In het restant van tweede helft, waren er over en weer nog wat kansjes en kansen, waarbij Balk het gevaarlijkst was, maar in de 4-1 stand kwam geen verandering meer. Een prima overwinning voor Balk, dat met 2 zeges uit even zoveel wedstrijden ook een uitstekende seizoensstart kent. Komende zaterdag een uitwedstrijd voor Balk, wanneer het in Leeuwarden op bezoek gaat bij Blauw-Wit'34. Let op; aanvang 15.15 uur.

Auteur

Meintje Haringsma