Op zoek naar de dame achter de foto

OUDEMIRDUM

Arnoud van de Ridder uit Oudemirdum is op zoek naar de identiteit van een dame van wie hij de foto heeft gekocht op een rommelmarkt in Woudsend. 'De dame in kwestie (zie de foto's) keek op een bepaalde manier dat ik er niet onderuit kon de lijst met foto te kopen. Wie is deze dame? Hoe heet zij? Waar woonde zij? Wat deed zij? Kortom ik wil graag het verhaal achter de foto weten,'schrijft de Ridder.

'Ik heb de lijst geopend op zoek naar een naam, maar niets aangetroffen. Nu ben ik op zoek naar de naam van deze dame en het verhaal erachter. Ik ben benieuwd of er mensen zijn die deze dame kennen of herkennen, of haar naam weten. Graag kom ik dan in contact met die persoon of de familie. Eventueel kan de foto terug, maar de lijst hou ik graag zelf.  Het gaat mij om het verhaal; de geschiedenis van een familie. Wie is zij?' zo wil De Ridder weten. Hij kocht de lijst met foto in Woudsend van iemand die 2 jaar geleden de foto kocht in de oude kringloopwinkel van Heeg. 'Maar meer is er niet over bekend.' De Ridders grote passie is om kinderen in contact te brengen met de natuur. 'Afgelopen zaterdag stond ik met de Turegluur, een promotiekar in de vorm van een vogellkijkhut van het IVN Sudwesthoeke op de Monumentendag in Woudsend. Op die dag was er ook een rommelmarkt in Woudsend. Bij een winkeltje werd mijn aandacht getrokken naar een mooie oude houten lijst met daarin het portret van een dame. Ik schat uit de tijd 1880/1900. Een andere hobby van mij is stamboomonderzoek en dan ben je automatisch geinteresseerd in oude foto's van de familiegeschiedenis. De dame in kwestie keek op een bepaalde manier dat ik er niet onderuit kon de lijst met foto te kopen.' De Ridder is te bereiken voor reacties op telefoon 06 - 30 10 59 81 (tussen 12.00 en 12.30 of na 17.00 uur.

Auteur

Meintje Haringsma