Fred Veenstra wordt nieuwe burgemeester DFM

Joure

Fred Veenstra (CDA) wordt de nieuwe burgemeester van De Fryske Marren. Dat heeft de gemeenteraad woensdagavond besloten.

De nu nog burgemeester van Franekeradeel, wordt naar verwachting eind november aangesteld. Matthijs Sikkes van den Berg, voorzitter van de vertrouwenscommissie benadrukt het Friese karakter van de 52-jarige Veenstra. ,,We kwamen tot de conclusie dat hij het beste bij deze gemeente past. Hij heeft een groot Fries netwerk en is betrouwbaar.'' In mei is een profielschets opgesteld door de inwoners van De Fryske Marren. De gemeenteraad zette in op iemand die past bij de Friese cultuur van de gemeente en die zich op korte termijn op een goede wijze ‘verstaat’ met de inwoners, verenigingen en instanties in de gemeente. Twintig kandidaten hebben gesolliciteerd op de functie. De aanbeveling van de gemeenteraad is toegestuurd aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Deze doet een voordracht, waarna bij Koninklijk Besluit tot benoeming wordt besloten.

Auteur

Brenda van Olphen