Tiental Balk boekt grote zege

BALK

Balk heeft zaterdag met 4-0 gewonnen van sv Bedum, ondanks dat de ploeg van trainer Dick Sangers ruim een uur met tien man speelde na een rode kaart van Harry Deinum. Op dat moment stond het 1-0 door een doelpunt van Wybren Altenburg die met een lobje wist te scoren. Vlak voor rust breidde Balk de score via spits Johannes Altena, die de bal in tweede instantie binnenschoot.

Na de rust

Na rust bleven de Balksters goed verdedigen en waren ze gevaarlijk voor het vijandelijke doel. De 3-0 bleef ook niet lang uit. Rechtsback Schelte Reitsema schoot de bal hard en hoog in de goal. Vlak voor tijd werd de eindstand van 4-0, door een goede afronding, op het scorebord gezet door Roald Haanstra. Sangers was erg tevreden met de grote overwinning. “De rode kaart was een ongelukkige (trappende) beweging. Omdat wij met tien man kwamen, hebben wij het anders neergezet. De ploeg bleef uitstekend verdedigen. We gaven eigenlijk niets weg en daarnaast kregen wij de grote kansen. De 4-0 uitslag is zeker niet geflatteerd. Een groot compliment aan de ploeg.” Foto: Roald Haanstra zorgt voor de vierde Balkster treffer. Eigen foto Tekst: Julian van der Vegt

Auteur

Meintje Haringsma