Springwedstrijd H.S.F de Morraruters Koudum

KOUDUM

Op 17 en 18 oktober 2015 organiseerde H.S.F de Morraruters een springwedstrijd voor de pony’s en paarden. De startlijsten waren goed vol en de combinaties kwamen uit alle hoeken van de provincie. Bij de pony’s sprong Gonnica de Bruin met Diaz fan e Sudersee beide parcoursen foutloos in de klasse BB en won de 2e prijs voor haar tweede parcours. Marije de Vries en haar pony Danny sprong haar eerste parcours in de klasse B cat C en had een stijl van 70 pnt(=1wp), haar tweede parcours sprong ze in de klasse L, ze was foutloos(=2wp) maar in de barrage had ze vier fout.

Foutloos

Annemarie Bouma sprong met Soraya in de klasse L cat D en was in het eerste parcours foutloos(=2wp) en ook in de barrage bleef ze foutloos. Het tweede parcours ging meteen op tijd en ook hier bleef Annemarie foutloos(=2wp) en won ze de 1e prijs. Bij de paarden sprong Annemarie Bouma met Valentijn in de klasse BB laag en won de 1e en 2e prijs. Amarins Stobbe met Dokter Vleut startte in de klasse BB hoog en bleef beide parcoursen foutloos en won de 2e en 3eprijs.In de klasse B sprong Anne-Jetske Kuipers met Festra P, zij was foutloos in het tweede parcours(=1wp). Manon Snoek heeft met haar paard Aristo in de klasse ZZ gesprongen en had in het eerste parcours één tijdfout(=1wp) maar in het tweede parcours bleef ze foutloos(=2wp).

Overige uitslagen

Op zaterdag 17 oktober werd er te Sneek een dressuurwedstrijd georganiseerd, Wietske Norbruis debuteerde met haar pony Kino van Orchid´s in de klasse B en behaalde 182 pnt(1wp). AnneliesYntemamet Ronald reed in de klasse M1 cat DE en kreeg voor haar tweede proef 196 pnt(2wp). Ook Jantine Konst met CereljaCibelle startte in de klasse M1 cat DE en won in de tweede proef de 1e prijs met 209 pnt(2wp). Miranda Venema is op zaterdag 17 oktober naar Emmeloord afgereisd. Met haar paard Klasse v/d Terpen debuteerde ze in de klasse L2 en won met 190 en 201 pnt(=3wp) de 5e en 6e prijs. Met haar andere paard Domburg startte ze in de klasse Z2 en ook met hem was ze succesvol, met 206 en 227 pnt(=3wp) won ze de 2e en 1e prijs. Op zaterdag 17 oktober is Kenna Bakker met haar paard Binck gestart in de Prix st.George te Genemuiden. Kenna bereikte een mooi resultaat, met 62,96% bereikte ze de 5e plaats.

Auteur

Meintje Haringsma