Dames DBS doen het goed: de heren niet

BALK

Afgelopen zaterdag speelden de mannen van DBS hun eerste thuiswedstrijd van het seizoen. Na de afgelopen 2 wedstrijden met 3-2 te hebben verloren moest dan nu maar eens de 1e winstpartij komen. Na een goed gespeelde 1e set waarin beide partijen elkaar niet veel toegaven, nam DBS toch aan het eind een voorsprong, maar enkele goede services later van BAS was de voorspong weer weg, en was en werd dit omgebogen in een voorsprong, Douwe serveerde nog wel naar 23-21 maar toen maakten ze de set af, 23-25.

Initiatief

De 2e set nam DBS gelijk het initiatief, en dit resulteerde ook in een forse voorsprong van 6 punten, maar een slechte pass serie van de balkster kant levered al snel een voorsprong voor Bas op, en daarna ook een gemakkelijke setwinst 20-25. Hierna greep coach Posthuma in, Alex de lange kwam in het veld voor Douwe, en dit bracht het effect wat er van verwacht werd, door goede serve series kwam DBS al snel op een grote voorsprong, de set werd met 25-14 binnengehaald, ook de 4e set werd met goed spel een prooi voor DBS 25-18, dus voor de 3e keer dit seizoen een 5 setter, en wederom werd de set verloren, nu redelijk kansloos met 10-15. En dus ook voor de 3e keer een 2-3 nederlaag.

Dames DBS doen het goed

De dames daarentegen doen het in hun 1e jaar 3e divisie prima, ook tegen streekgenoot SVW uit workum werd met 4-0 gewonnen, DBS startte stroef maar halverwegde de set werd de servicedruk opgevoerd, en ook de passing werd stabiel, hierdoor kon DBS de druk bij SVW leggen en dit resulteerde in een eentoning spel aan de workummer kant.  En met 25-18, 25-17, 25-11 en 25-15 ging de wedstijd naar DBS dat na 3 wedstrijden koploper is.

Auteur

Meintje Haringsma