Balk neemt zonder problemen drie punten mee bij PKC’83

BALK

Het was een gemakkelijke middag voor Balk. De ploeg kwam bij PKC’83 nauwelijks in de problemen. ‘In de eerste helft hebben we onszelf eigenlijk tekort gedaan. We hebben PKC onze wil opgelegd en uiteindelijk scoren we in de blessuretijd van de eerste helft pas de 0-1’, aldus trainer Dick Sangers. Het was Johannes Altena die de goal maakte, uit een vrije trap.

Weinig kansen voor de tegenpartij

‘In de tweede helft verwacht je dan dat zij op komen zetten, maar ze hebben over de hele wedstrijd maar 2 kansen gehad.’ Al speelde Balk in de tweede helft wel iets minder, het was nog steeds deze ploeg die de grootste kansen kreeg. Na twee voorzetten van Pieter Wijnja gemist te hebben scoorde Johannes Altena later wel zijn tweede van de wedstrijd, na een foutje achterin bij PKC. Balk staat na deze 0-2 winst op de derde plaats, met een punt minder dan de nummers een en twee.   Tekst: Jeroen Boersma

Auteur

Meintje Haringsma