De Fluessen test Tijdmachine

OUDEGA

Bassischool De Fluessen heeft bij Museum Joure de Tijdmachine getest.

Dit is een nieuw programma, ontwikkeld voor basischolen. Basisschool De Fluessen uit Oudega testte het programma voorafgaand aan de kinderboekenweek. Want De Tijdmachine sluit prachtig aan bij het thema van de kinderboekenweek Raar maar waar, over techniek, natuur en wetenschap.

Geschiedenis Douwe Egberts

Museum Joure is gevestigd in 10 oude industriële panden in het centrum van Joure. Het wereldconcern Jacobs Douwe Egberts is in deze panden begonnen. Museum Joure laat de geschiedenis van Douwe Egberts zien. Ook toont het museum ambachten die voor Joure belangrijk zijn geweest, zoals het geelgieten, het koper slaan en het klokken maken. Het programma De Tijdmachine laat kinderen ervaren welke technieken er gebruikt werden om koffie en thee te produceren en om te geelgieten, te koperslaan en klokken te maken. Basisschool De Fluessen uit Oudega was bereid om het programma te testen en gebruikte het uitstapje naar Museum Joure als ‘voorafje’ voor de kinderboekenweek. Deze activiteit past prachtig in de 7 pijlers waar de nieuwe (fusie)school De Fluessen mee werkt.  

Auteur

Meintje Haringsma