“Kom-erbij feest”voor inwoners De Fryske Marren

BALK/ JOURE

/LEMMER Voor inwoners van De Fryske Marren  is er op vrijdag 30 oktober het “Kom-erbij- feest” van 17.00 tot 21.00 uur in de Brede School aan de Koningin Julianalaan 3 te Joure. Dit feest is dè afsluiter van de activiteiten die Miks welzijn organiseert in het kader van de Weken voor de Ontmoeting(landelijk: Week tegen de Eenzaamheid).

  Ter bevordering van ontmoeting zijn er in de afgelopen weken al twee andere activiteiten georganiseerd. Bij deLangste eettafel Ruim hebben ruim honderd mensen met elkaar gegeten aan lange eettafels in Lemmer, Balk en Joure. Bij de Geef-de-kaars-door-actie zijn zestig kaarsen door de gemeenteverspreid, speciaal voor de mensen die een beetje extra aandacht en waardering verdienen. Elke kaars is daarna weer doorgegeven aan een kennis, collega, goede buur of familielid. Deze mensen zijn allemaal uitgenodigd voor het Kom-erbij-feest.

Andere mensen ontmoeten

Het Kom-erbij-feest is bedoeld voor iedereen die het fijn vindt om andere mensen te ontmoeten en met elkaar te genieten van diverse activiteiten.Dus ook voor inwoners van De Fryske Marren die geen kaars hebben ontvangen. Mensen kunenn samen stamppot eten, klaargemaakt door een vrijwillige kok en opgediend door jongeren van World Servants. Ook zijn er vijf workshops, begeleid door It Toanhús,de Bibliotheek of Miks welzijn èn de vrolijke afsluiting van het muzikale duo Piet en Gjalt(die laatste kent u vast van het Skûtsjesilen bij Omrop Fryslân).

Aanmelden

Wie aanwezig wil zijn moet zich aanmelden: dit kan tot uiterlijk 27 oktober bij Miks welzijn via 0513-414593ofrdiks@miks-welzijn.nl. Vermeld bij opgave aan welke van de vijf workshop u wilt deelnemen:1. Zing je blij (ervaar dat samen zingen veel leuker is dan alleen); 2. Creatief met… (tekenen of schilderen);  3. Elfjes maken (eenvoudige gedichtjes van vijf regels en elf woorden); 4. Lekker spelen (bordspellen en sjoelen); 5. Draaiend rad (een mooie manier voor een goed gesprek).

Geen vervoer

Geen vervoer naar de Kom-erbij avond? Bel dan op werkdagen met de vrijwillige vervoersdienst in uw regio. Voormalig Lemsterland, 0514-562000 (9.30-11.00 uur), voormalig Gaasterlân-Sleat, 0514-604700 (9.30-10.30 uur), voormalig Skarsterlân, 0513-418520 (9.00-10.30 uur). Zij brengen mensen tegen een kleine vergoeding heen en weer.

Auteur

Meintje Haringsma