De Fryske Marren primeur in schuldhulpverlening

JOURE

Gemeente De Fryske Marren test als eerste gemeente in Nederland een pilot in de schuldhulpverlening voor huizenbezitters. De samenwerking heeft tot nu toe een huisuitzetting en een gedwongen verkoop voorkomen.

De doelstelling van de gemeente is om de mensen te helpen zonder dat ze gedwongen moeten verhuizen. In samenwerking met Knoppers Schuldhulpverlening bv is een plan opgesteld voor mensen die in problematische schulden verkeren en eigenaar zijn van een koopwoning waarbij de waarde lager is dan de hoogte van de hypotheek. In totaal zijn drie woningeigenaren met het concept geholpen. In één geval kocht de werkgever de woning. In een tweede casus een oom en in deze casus Herstart bv. Knoppers verwacht vijftig huizenbezitters per jaar te kunnen helpen. Lees meer over de pilot in de krant van woensdag 28 oktober.

Auteur

Brenda van Olphen