Haakmaaraan in De Fryske Marren

DFM

De bibliotheken in De Fryske Marren en Miks-welzijn haken aan bij een provinciaal Haakproject in het kader van Culturele Hoofdstad Leeuwarden/Fryslân 2018: de grootste gehaakte deken van de wereld maken.

In de eerste week van november starten in de bibliotheken van Balk, Joure, Lemmer en Sint Nicolaasga vier ‘aanhaakgroepjes’. De haakgroepjes komen daarna een keer per maand bij elkaar. Onder het genot van een kopje koffie of thee worden gezamenlijk een heleboel zogenaamde Granny Squares gehaakt. Restjes garen In een vorig persbericht riepen de bibliotheken en Miks-welzijn op om restjes garen en andere haakmaterialen in te leveren bij de bibliotheken. Daar is door veel mensen op gereageerd, zakken en tassen vol garen en haaknaalden werden ingeleverd. Haaksters Iedereen die mee wil werken aan dit project is van harte welkom in één van onderstaande bibliotheken. Er zijn geen kosten aan verbonden, koffie en thee is gratis. Iedereen kan mee doen; oud of jong, stijf of lenig, man of vrouw, ervaren of leek. Want, met elkaar haken is niet alleen creatief en leuk, maar ook heel gezellig. Het biedt kans op nieuwe contacten. Met andere woorden: haken verbindt! De Haakmaaraangroepjes starten: Bibliotheek Sint Nicolaasga: maandag 2 november, van 14.30 tot 16.00 uur Bibliotheek Balk: dinsdag 3 november, van 14.00 tot 15.30 uur Bibliotheek Joure: woensdag 4 november, van 10.30 tot 12.00 uur Bibliotheek Lemmer: donderdag 5 november, van 14.00 tot 15.30 uur

Auteur

Brenda van Olphen