Zonnepanelen op toiletgebouwen Stavoren

STAVOREN

Gemeente Súdwest-Fryslân gaat in december de toiletgebouwen De Stadsfenne en De Schans in Stavoren voorzien van zonnepanelen.

Wethouder Mirjam Bakker is blij met de zonnepanelen. “Ze passen goed binnen onze duurzaamheidsvisie. Dit is nog maar het begin. We proberen op steeds meer daken zonnepanelen aan te brengen.”

Soms niet geschikt

Niet alle gebouwen zijn geschikt voor zonnepanelen. Soms is de ligging gewoon niet goed. Maar soms heb je ook te maken met een beschermd dorpsgezicht. Dan mag je geen zonnepanelen plaatsen. De drie toiletgebouwen zijn wel geschikt. De gemeente hoopt dat inwoners en bedrijven ook zonnepanelen nemen, want ‘mei-inoar’ kunnen we het energieverbruik naar beneden krijgen.

Check zelf

De gemeente Súdwest-Fryslân doet mee aan het project “Wat is jouw zon waard?”. Op www.watisjouwzonwaard.frl kunnen inwoners checken of hun huis geschikt is voor zonnepanelen. Ze krijgen ook gelijk te zien wat hun dak aan energie kan opleveren en hoeveel geld het uiteindelijk opbrengt.

Auteur

Meintje Haringsma