Zussen zetten borstkanker op de agenda met speciale middag

NIJEMIRDUM

Twee zussen, Saskia Koopmans en Sabine Wernars woonachtig in Nijemirdum en Lemmer hebben de handen ineen geslagen om borstkanker op de agenda te zetten. Sabine Wernars, (ex) borstkankerpatiënt, ontslagen na haar ziekte, wordt door haar zus ondersteund in het verwezenlijken van haar droom, een middag speciaal van en voor borstkankerpatiënten met de naam De Naakte Waarheid, Jij speelt de hoofdrol.

Antwoorden op vragen rondom kanker

Deze landelijke middag op 31 oktober in Kasteel de Vanenburg in Putten waarbij (ex) patiënten, hun familie, collega's en andere geïnteresseerden met veel energie vandaan gaan. Op een prachtig kasteel krijgen patiënten antwoord op veel vragen die ze hebben. Onderwerpen als oedeem, werk en kanker, chemobrains en begeleiding door de huisarts worden in workshops aangeboden. Ook mannen met borstkanker zijn aanwezig. Meer informatie en het programma zijn te vinden op www.borstkankersymposium.nl. Inschrijven kan nog via de website. Om deel te nemen betalen mensen 10 euro voor heerlijke broodjes, koffie en thee en een drankje achteraf .

Belang van goede informatie

'Het belang van goede informatie aan de patiënt is zo belangrijk en het is mooi als dat gebeurt door ervaringsdeskundigen,'aldus Saskia. Gelukkig is sinds kort ook De Skulp opgericht in Friesland, een inloophuis voor mensen met kanker. Hierdoor wordt ook meer ondersteuning geboden aan kankerpatiënten in ons mooie Noorden. Een mooi initiatief waar Saskia en Sabine zeker ook aandacht voor willen vragen. De Skulp is te vinden op www.deskulp.nl. Foto Siska Kroondijk

Auteur

Meintje Haringsma