Woudsend straft fouten af en wint derby van HJSC

WOUDSEND

Na één punt uit drie duels heeft Woudsend eindelijk weer eens de volle drie punten weten te pakken. In de derby tegen HJSC werden de groenhemden op eigen veld met 0-2 verslagen. Woudsend had na de zeperd van vorige week weer een aantal spelers terug in de selectie, zodat trainer Douwe Zeldenrust moeilijke keuzes moest maken. In een nieuwe formatie kreeg Woudsend in de eerste helft de beste kansen om de score te openen, maar de echte scherpte voor het doel ontbrak. In de 33e minuut van de wedstrijd werd Woudsend in het zadel geholpen door de keeper van HJSC. Een voorzet van de rechterkant werd losgelaten door de doelman, waarna Coen Busscher er als de kippen bij was om het leer in de goal te tikken en daarmee zijn honderdste competitiegoal voor Woudsend te scoren.

Vijf minuten voor tijd het beslissende schot

HJSC begon in de tweede helft meer aan te dringen, zonder grote kansen te creëren. Een keer werd HJSC echt gevaarlijk nadat een buitenspelsituatie door de scheidsrechter werd genegeerd, maar het schot rolde via de buitenkant van de paal achter de doellijn. Lang leek 0-1 de eindstand te blijven, maar vijf minuten voor tijd viel de beslissende 0-2. Boy Wouda onderschepte een verkeerde terugspeelbal, omspeelde de keeper en schoot de bal in het lege doel. Daarna kon Woudsend het duel rustig uitspelen en kwam de overwinning niet meer in gevaar. “In deze altijd beladen derby was het belangrijk wie het eerst zou scoren”, aldus trainer Zeldenrust. “Door wat geluk waren wij dat. Omdat beide ploegen in een moeilijke periode zitten, was het niveau van het spel niet altijd goed, maar deze winst smaakt naar meer.”

Auteur

Meintje Haringsma