Zingende tweeling beleeft vuurdoop in theater

Balk

De zingende broers Peter en Engbert Braam stalen de show op zaterdag 3 oktober in ’t Haske in Joure met de première van het theaterconcert Toen en Verder. Samen met hun band zorgden ze voor staande ovaties van de volle zaal en was de sfeer ronduit op en top. Op zaterdag 31 oktober staan ze met dit concert in Zalencentrum de Treemter in Balk.Tijdens het concert presenteren zij tevens hun derde CD, Grenzeloos.Bij hun publiek staat de eeneiige tweeling ook wel bekend als de ‘Friese Simon en Garfunkel’.

Over Peter en Engbert

Jarenlang werkten de broers Peter (Balk) en Engbert Braam (Ureterp) voornamelijk mee aan kerkdiensten. Al lang leefde bij het zingende duo de wens om hun repertoire te verbreden en zo een nieuw publiek aan te boren.Nu voegen de mannen de daad bij het woord, met een theaterconcert vol nieuwe muziek en sketches, maar ook met vertrouwde nummers. In Toen en Verder blikken Peter en Engbert terug op het begin van hun muzikale samenwerking, aan het begin van hun carrière. Maar het tweetal kijkt vooral verder. Met een open en indringende kijk op deze wereld en de actualiteit zetten Peter en Engbert aan tot nadenken.

Meer dan twee

De meeste mensen kennen Peter en Engbert vooral als duo. Voor deze gelegenheid laten de mannen zich begeleiden door een gerenommeerde groep muzikanten, als Sido Wagenaar (percussie en drums), Gerrit Steen (bas en contrabas) en Gert-Jan Jaarsma (toetsen). Naast hun eigen tekst en muziek schreef ook tekstschrijfster Coy Wierda mee en hielpen Sido Wagenaar en cd-producent Willem Binnema met de muzikale composities. De broers strikten Rieneke de Haan voor de regie. Meer informatie via www.peterenengbert.nl. Kijk voor meer nieuws op de website of Facebookpagina: www.facebook.com/peterenengbert.

Auteur

Meintje Haringsma