Drie op een rij voor Bakhuizen

BAKHUIZEN

Voor de derde week op rij heeft Bakhuizen een overwinning geboekt. Deze keer werd Blauwhuis op eigen veld met 0-2 verslagen. Bakhuizen begon sterk aan de wedstrijd en creëerde vele kansen, maar een treffer leverde het veldoverwicht in het begin niet op. Blauwhuis probeerde via de lange bal wat tegen te doen, maar meer dan één grote kans kreeg de thuisploeg niet. Bakhuizen voetbalde geduldig door en paste de tactiek in de tweede helft aan door iets meer terug te zakken en rustig door te voetballen. Dat leverde 20 minuten voor tijd de openingstreffer op. Na een mooie actie van Durk Bosman kwam de bal terecht bij Jeroen Witteveen die tussen twee man door de bal in de hoek schoot. Drie minuten voor tijd breidde Bosman de score uit naar 0-2 en was de wedstrijd helemaal gespeeld.

Speelwijze aangepast

“Blauwhuis voetbalt niet en hanteert de lange bal”, concludeert trainer Jan Stuiver. “Het was zo vol voor hun goal dat het voor ons moeilijk was om een gaatje te vinden. Wij hebben onze speelwijze daarom ook aangepast in de tweede helft. Onze wissels kunnen daarin ook wat veranderen, zij voetballen gelijk mee. Dat is ons sterkste punt op dit moment. Iedereen krijgt zijn kansen en die benutten allemaal, maar ik kan er maar elf opstellen.”   Tekst: Julian van der Vegt

Auteur

Meintje Haringsma