Sleat niet opgewassen tegen Broekster Boys

SLOTEN

Ook Sleat mocht zaterdag aantreden in de knock-out fase van de beker. Nadat de koploper van de vijfde klasse A knap eerste werd in een poule met onder andere NOK, kwam zaterdag tweedeklasser Broekster Boys naar ’t Krûdfjild. Zij keerden na 90 minuten weer huiswaarts met de punten na een 0-5 overwinning. Tussen de achtste en vijftiende minuut wisten de bezoekers maar liefst drie keer het net te vinden, waardoor Sleat al snel tegen een 0-3 achterstand aankeek. Ondanks het verzorgde positiespel kon Sleat de aansluitingstreffer in de eerste helft niet meer te maken. Vlak voor rust breidde Broekster Boys de score uit naar 0-4 door een vrije trap vanaf twintig meter er in te schieten. Ook na rust had Sleat nog kansen, maar een goal leverde dat niet op.

Niveauverschil

Broekster Boys scoorde nog wel één keer na rust, waarmee ook meteen de eindstand van 0-5 werd bereikt. Trainer Henk van Hes had geen moeite met de nederlaag. “We spelen tegen een team uit de tweede klasse, dus het niveauverschil is aanwezig. Mede door onze positieve manier van voetballen probeerden we de sfeer er in te houden, maar na de drie snelle goals knapte er onbewust toch iets bij ons. We hebben daarnaast ook nog een redelijk aantal blessures. Er werden nog wel wat kansen gecreëerd, maar de bal ging er niet in. Het is niet anders.”

Auteur

Meintje Haringsma