Hendriks Gijzens haan kraait het meest

BALK

Hendriks Gijzens haan kraait het meest. Dat bleek tijdens de 47e Gaasterlandshow  die vorige week werd gehouden. Er deden 9 hanen mee aan deze wedstrijd die kon rekenen op veel belangstelling. Verder hadden zowel de fokkers als het publiek een paar prachtige dagen tijdens deze show. Ook waren er veel mensen die informatie wilden met betrekking tot de kleindiersport. Ook schaften zij dieren aan. 'Niet zo verwonderlijk in deze tijden. Alles is duur en er zijn nogal wat mensen afhankelijk van een uitkering. Onze sport kan men altijd bedrijven. En de saamhorigheid in de verenging staat op een hoog peil,'aldus de organisatie.

De show was druk bezocht. De tombola zelfs uitverkocht. 'Wij hopen dan ook dat het financieel haalbaar blijft de show te organiseren en hebben daarvoor de beheerder van de sporthal en niet in de laatste plaats het publiek nodig.'

Keuring

Op zaterdagmorgen konden mensen weer hun dieren laten keuren door keurmeester Schram. De knuffelhoek met konijnen was bovendien druk bezet met kinderen. De hoofdereprijzen De hoofdereprijzen werden als volgt uitgereikt: Fraaiste Sierduif Gijzen H. Duitse Schoonheidspostduif bekroond met U predicaat. Fraaiste Sierduif op 1 na Bosma R. Figurita meeuw. Fraaiste Konijn, J. Zondervan Rex Castor bekroond met U predicaat. Fraaiste Konijn op 1 na Mevr. W. Piersma Wener zwart. Fraaie Trofee voor het Fraaiste konijn van een jeugdlid; Jente Schraa (J.L.) Kleurdwerg. Fraaiste cavia Bosma H. Fraaiste watervogel tam A. Heerdink, Kwaker. Fraaiste watervogel wild J & G van der Heide. Fraaie trofee voor de Fraaiste van een jeugdlid Siebe de Boer Goudfazant. Fraaiste oorspronkelijke duif S. Klijnsma, met een Lachduif. Fraaiste oorspronkelijke duif jeugdlid, Riekje de Boer. Fraaiste grote Hoen R.A. Schraa met Fries Hoen Fraaiste grote hoen op 1 na, M. Reker met een Orpington. Fraaiste dwerghoen, F. de Jongh met Rijnlander kriel, deze werd bekroond met een U predicaat. Fraaiste dwerghoen op 1 na, J. Strikwerda een Friese kriel. D. Okkema showde Fraaiste Serama.

Auteur

Meintje Haringsma