'Als ik niet meer beter word, wat dan?'

BALK

'Als ik niet meer beter word, wat dan? Die vraag staat centraal op woensdag 18 november in Café Doodgewoon. Dit cafe wordt deze keer gehouden van 19.30 tot 21.30 uur in zorgcentrum Sint Theresiahuis, prof. Titus Brandsmaweg 62 te Joure.

De toegang is gratis.

Café Doodgewoon in beweging

Tijdens deze Café-avond wordt gesproken over de mogelijkheden in de palliatieve zorg (zorg voor mensen die weten dat ze niet meer beter kunnen worden). Ziekenhuis, verzorgingshuizen, verpleeghuizen, maar ook de organisaties die zorg bieden in het hospice of gewoon thuis zullen informatie geven over de zorgmogelijkheden rond het levenseinde. De avond is een gezamenlijk initiatief van Netwerk Palliatieve zorg, zorggroep Hof&Hiem, zorgcentrum Sint Theresia, Buurtzorg en Thuiszorg Zuidwest Friesland. Het thema dat deze avond centraal zal staan is: Mantelzorgers en vrijwilligers. Medewerkers van het Hospice en de Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg[VPTZ] zullen op deze avond uitleg geven over de wijze waarop zij mantelzorgers en vrijwilligers ondersteunen. Onderwerpen die aan de orde komen zijn onder andere: draagkracht-draaglast, wat is warme zorg?, wat kan het Hospice betekenen, wat doet de VPTZ? Ook is er de gelegenheid met elkaar in gesprek te gaan en vragen te stellen. Huisarts dr. Tiems en praktijkondersteuner Nienke Roukema zullen deze avond ook aanwezig zijn.  

De eindigheid van het leven

Het café Doodgewoon is open voor iedereen die zich wil verdiepen in thema’s rond de eindigheid van het leven. Meer info is te krijgen op www.netwerkpalliatievezorg.nl/zuidwestfriesland

Auteur

Meintje Haringsma