Fotoreportage | Haak maar aan

JOURE

Negenentwintig haaksters zaten woensdagochtend in de bibliotheek van Joure. Allen probeerden zoveel mogelijk Granny Squares af te leveren voor de recordpoging.

Bibliotheken en Miks Welzijn doen mee met het provinciaal Haakproject 'Haak maar aan'. Voor de Culturele Hoofdstad Leeuwarden/Friesland 2018 willen ze helpen om de grootste gehaakte deken te maken. Deze moet zo groot worden als vijf voetbalvelden. In Sint Nicolaasga is maandag al een begin gemaakt; daar startten de eerste elf haaksters. In Balk kwamen dertien vrouwen aanhaken. Donderdag start het project in Lemmer. Iedereen kan meedoen. Elke eerste maandag, dinsdag, woensdag en donderdag van de maand komen de groepen bij elkaar van 10.30 uur tot 12.00 uur. Het project duurt van november tot en met juni 2016. Kijk voor meer informatie op de Facebookpagina. https://youtu.be/ELZI7vXwiTE

Auteur

Brenda van Olphen