Open dag manege Gaasterland met bijzondere shows

HARICH

Wie van paarden houdt, kan zaterdag 7 november terecht op de open dag van manege Gaasterland in Harich. Daar vindt dan de jaarlijkse opening van het seizoen plaats waarbij alle verenigingen hun kunnen laten zien.

Die verenigingen zijn ponyclub de Freuleruiters, Landelijke Rijvereniging Gaasterland en de Gaasterlandse Aanspanning. Eigenlijk is het een open avond want het begint om 18.00 uur met vrij rijden op pony’s voor alle kinderen die graag eens willen voelen hoe het is om op een pony te zitten. Daarna verzorgt de ponyclub nog een aantal acts waaronder de proef van het viertal waarmee ze op de Nederlandse kampioenschappen hoge ogen gooide.

Kuhr op muziek

De rijvereniging laat de kur op muziek zien die ze ook geshowd hebben in het stuk Remys Flecht gespeeld door Concordia, en laten ook de andere takken van sport zien onder het zadel waaronder een spannende Eventing wedstrijd. Ze laten zien waar je al niet overheen kunt springen e dit wordt heel spannend.

Menvereniging

De menvereniging laat ook zien op welke manieren je het mennen kunt toepassen en zij eindigt als vanouds met een super griezelige, spectaculaire act. De toegang is gratis net als de koffie en de thee en er is een loterij met mooie prijzen.

Auteur

Meintje Haringsma