Sleat beslist in vijftien minuten wedstrijd tegen Woudsend

SLOTEN/WOUDSEND

Waar Woudsend en Sleat in de eerste helft nog gelijk aan elkaar waren, was het in de tweede helft binnen een kwartier beslist. Sleat wist in dit tijdsbestek vier keer te scoren. Drie keer scoorde Maurits Flapper, de andere goal kwam op naam van Jurjen Pietersma. Daarna deed Woudsend nog wel iets terug.De 1-4 kwam op naam van Ingele Bouwma, waarna Tom Reitsema een paar minuten voor tijd de eindstand op het bord zette: 2-4. ‘Ik denk er persoonlijk anders over, maar ik kan me voorstellen dat de ploeg dacht dat ze er al waren. We gingen na die vierde goal iets meer achterover leunen’, aldus Sleat-trainer Henk van Hes.

Geen echte dreiging meer

Al wist Woudsend nog enigszins terug te komen, er was nooit meer sprake van echte dreiging. Douwe Zeldenrust, trainer van Woudsend, is duidelijk: ‘Sleat is in de mood, bij hun valt alles goed. Het is gewoon een topclub.’ Toch heeft Henk van Hes ook lovende woorden voor zijn tegenstander: ‘Woudsend is een team dat heel veel strijd levert. Ik heb veel respect voor het team, dat het door de vele blessures ook niet makkelijk heeft. Ik betreur het verlies voor Woudsend, maar zoals Johan Cruijff zei: ‘’Er kan er maar één winnen’’.’   Tekst: Jeroen Boersma

Auteur

Meintje Haringsma