Leerlingenvervoer 'peanuts' voor de gemeenteraad

DFM

Met een zakje pinda's probeert de SP het leerlingenvervoer onder de aandacht te houden. Op maandag 9 november spreekt de gemeenteraad van De Fryske Marren over de bezuinigingen op het leerlingenvervoer.

Volgens de politieke partij is de bezuiniging van 19.000 euro 'peanuts' voor een grote gemeente als De Fryske Marren. ,,Het zijn veel problemen voor weinig geld'' zegt Hillie de Koe van de SP. De SP en ouders van de leerlingen komen maandag weer naar het gemeentehuis. Zij willen het gemeentebestuur opnieuw laten weten hoe groot de problemen zijn door het invoeren van centrale opstappunten voor kinderen met een beperking. Al in augustus zijn ouders, met behulp van de SP in actie gekomen. Er werden 1200 handtekeningen opgehaald en die werden samen met een zwartboek over de problemen, aangeboden aan de gemeenteraad. ,,Nog bijna dagelijks komen bij het meldpunt van de SP klachten binnen over de opstappunten waar kwetsbare kinderen veel last van hebben. Nu is het de hoogste tijd voor actie van de kant van de gemeenteraad'', zegt SP-woordvoerder Hillie de Koe. De ouders en de SP vinden de bagatelliserende toon van het College, wat spreekt van 'enig ongemak', stuitend, ook omdat B&W nu zeggen dat het niet ging om de bezuiniging, maar om het stimuleren de "eigen kracht" en "zelfredzaamheid" van mensen. Want bij nader inzien blijkt het te gaan om een bezuiniging van hooguit 19.000 euro in plaats van 32.000 euro. De SP roept samen met de ouders de gemeenteraad op deze bezuiniging terug te draaien.

Auteur

Brenda van Olphen