Uitstekend spel Balk levert drie punten op

BALK

Door een 3-0 overwinning op Olde Veste ’54 is vv Balk geklommen naar de tweede positie. De periodetitel kwam zelfs nog dichtbij, ware het niet dat Dronten ook drie punten binnensleepte. Toch is trainer Dick Sangers vooral heel blij met de overwinning: ‘We hebben niet vaak zo goed gespeeld. We hebben geen enkele kans weggegeven, afgezien van een penalty.’

Penalty

Deze penalty werd ook nog gestopt door de keeper van Balk, Hessel Altenburg. Na 25 minuten maakte Johannes Altena de 1-0, waarna Harm-Jan de Jong net voor rust de 2-0 via een corner binnenkopte. Olde Veste kon na rust terugkomen door een strafschop, maar wist deze kans zoals gezegd niet te verzilveren. In de 61e minuut breidde Wybren Altenburg de score uit tot 3-0.

Auteur

Meintje Haringsma