Lianne Bouma met Jurre eerst in Koudum

Balk

Koudum. Leden van Rijvereniging Gaasterland startten afgelopen weekend in Koudum. Daar werden indoor dressuur wedstrijden georganiseerd. Zaterdag werd onder andere de klasse L1 verreden. Andrea van der Meer won met haar paard Follow me in beide proeven de eerste prijs met 197 en 194 punten. In de eerste proef was de tweede prijs met 186 punten voor Lianne Bouma met haar paard Jurre. In de klasse M1 verscheen Laura Meijer- Wildschut met Exact. De eerst proef kregen zij 203 punten en voor de tweede proef 193 punten. Voor beide proeven de tweede prijs. Andrea van der Meer werd met Bentley in de tweede proef derde ook met 193 punten.

  Zondag kwamen de leden ook niet met lege handen thuis. In de klasse B werd in de eerste proef Wendy Dijkstra met Jimte tweede met 187 punten. Baukje Bult mocht met Beitske fan ‘e Oasterein met 185 de vierde prijs in ontvangst nemen. In de tweede proef werd Baukje tweede met 197 punten en Wendy derde met 194 punten.

Indoor Sneek

In Sneek startte Sonja van der Berg op indoor Sneek. Daar werd gesprongen. Met Elisabeth stables Ghanna, een vier jarige dochter van Sam R. Sprong Sonja twee foutloze rondjes in de klasse B. Het eerste parcours werd de combinatie derde met een stijl van 71.5 en het tweede parcours werden ze eerste met en stijl van 83. Maandag is Sonja naar Indoor Wierden geweest. Een pittige wedstrijd met veel profruiters. Sonja reed met Esprit velvet (v. Indoctro) in de klasse L. Ze sprongen twee mooie rondes en hebben zich daarbij geplaatst voor de finale die dinsdagavond werd verreden. In het progressief parcours met barrage behaalden ze een negende prijs.   foto: Sonja van der Berg met Ghana

Auteur

Meintje Haringsma