Ondergrond oudpapiercontainer Westein Balk eindelijk vervangen

BALK

Na een lange periode van overleg is afgelopen vrijdag de ondergrond bij de oudpapiercontainer in Balk vervangen. Dit na aanleiding van de vele klachten over de ondergrond.

Een aantal jaren geleden werd de zwarte ondergrond die er eerst lag, vervangen door grauwacke met daaraan toegevoegd leem. Het water liep echter niet goed weg en er ontstond een kleiachtige drek die overal aan bleef plakken. Plaatselijk Belang Balk Vooruit​ ontving veel klachten en besloot hierover in overleg te gaan met de De Fryske Marren​.

Eerst geen oplossing

In eerste instantie kwam er geen oplossing. De grauwacke werd nog een keer omgeploegd in de hoop dat het water weg kon komen. Maar dat hielp niet. In september had Balk Vooruit een overleg met wethouder Durk Durksz en daar werd wederom de ondergrond bij de oudpapiercontainer aangekaart. Na het meerdere malen aanleveren van fotomateriaal met daarop de overlast, is afgelopen vrijdag de ondergrond toch vervangen. Wander Wierda uit Oudemirdum heeft de klus in opdracht van de gemeente uitgevoerd. De grauwacker werd afgegraven en vervangen door gebroken asfalt. Tevens is bij het aanbrengen van het gebroken asfalt gezorgd dat de ondergrond 'bol' is komen te liggen zodat het water makkelijker weg kan komen. Aan de vele gebruikers van het terrein de te taak om het netjes houden.

Vergadering

Donderdag 12 november om 20:00 in de Treemter is er de ledenvergadering van Plaatselijk Belang Balk Vooruit. Tijdens de ledenvergadering laat Balk Vooruit een overzicht zien van wat er het afgelopen jaar is gedaan. Tevens zal gastspreker Martin Cnossen van stichting DBF uitleg geven over het onderzoek wat gedaan wordt naar de levensvatbaarheid van het centrum en de Lutsmond in Balk.

Auteur

Meintje Haringsma