Bjorn de Jong uit Koudum met groepsspringteam naar NK

DALEN

Op 7 november waren in Dalen de plaatsingswedstrijden voor het A en B niveau groepsspringen. Dit jaar, onder de nieuwe verenigingsnaam Pegasus, werd er deelgenomen door een mixed senior team. Er werd op 3 onderdelen gestart, Bjorn de Jong uit Koudum was 1 van de springers.  Om door te gaan naar het NK op 12 december in Nijverdal moest een plaats behaald worden bij de eerste drie in het klassement van de categorie. Op 2 onderdelen behaalden de Pega Jumpers de 3e plaats en dus een NK ticket: minitrampoline-tafel en minitrampoline-pegasus. Op het onderdeel minitrampoline-valmat waren de springers goed op weg naar hun derde ticket, maar helaas in de laatste serie sprongen ging het mis en werd de vierde plaats behaald. Toch kijken coach Kim Heeres en trainer Arjenne Dijkstra terug op een geslaagde wedstrijd. Op 28 november komt het team weer in actie tijdens het Fries Kampioenschap te Surhuisterveen. Zij zullen vergezeld worden door een grote delegatie van Pegasus teams, junioren-, senioren-, dames- en herenteams die op C-niveau springen.

Groepsspringwedstrijden D en E

In Nieuwehorne werden op 7 november groepsspringwedstrijden op D en E niveau georganiseerd. Hieraan deden de meisjes van 8-12 jaar van Pegasus mee, waaronder Kirsten Albada uit Oudemirdum. De meisjes waren erg zenuwachtig, maar die zenuwen verdwenen al snel toen ze eenmaal begonnen op de lange mat. Hier turnden ze zeer netjes, wat genoeg punten gaf voor een mooie 6e plek. Ook op plankoline-kast werd de 6e plek behaald. Op minitramp waren er iets meer foutjes, maar ondanks dat zijn de meisjes toch netjes geëïndigd op de 8e plek. De komende 2 weken staan in het teken van de voorbereiding op de Friese kampioenschappen van 21 november. De teams tot en met de 6e plek stromen door naar deze Friese kampioenschappen, wat voor onze meisjes betekent dat ook zij hieraan zullen meedoen met de onderdelen lange mat en plankoline-kast.

Auteur

Meintje Haringsma