Foto-expositie Saskia Koree uit Balk in gemeentehuis Joure

BALK

Saskia Koree uit Balk exposeert van 16 november 2015 tot en met 21 februari 2016 in het gemeentehuis van De Friese Meren, gevestigd in park Heremastate 1 te Joure.

Fotografe Saskia Koree is geboren in Oostmahorn, een klein dorpje aan de toenmalige Lauwerszee, nu Lauwersmeer. Haar liefde voor water en de zee begon echter toen zij met haar ouders verhuisde naar Lauwersoog. Een plek in ontwikkeling en bijna volledig omgeven door water wat haar erg fascineerde. Steeds weer trekt die camera haar mee naar de zee en alles wat daarmee gerelateerd is. Het water, haar camera en zij zijn één. Inspiratiebron voor deze expositie was het kruiend ijs langs de IJsselmeerkust bij Stavoren. De natuurkrachten die daarbij optreden zijn enorm De grote ijsplaten worden moeiteloos tegen de zwaartekracht in omhooggeduwd en kunnen zo over de dijken heen schuiven. De ijsblokken of ijsvelden vormen ijsdammen als ze over elkaar schuiven, kistwerken, genaamd. Dit fascinerende natuurgeweld heeft Saskia gevangen in haar lens. Museum Joure organiseert deze expositie en is te zien tijdens de openingsuren in het gemeentehuis in Joure.

Auteur

Meintje Haringsma