Prachtige goals zorgen voor Balkster overwinning

BALK

Door drie wonderschone treffers heeft Balk zaterdag wederom drie punten weten te pakken. De uitwedstrijd tegen SC Veenwouden werd met 1-3 gewonnen. Na een kwartier schoot Johannes Altena de openingstreffer binnen door vanaf 30 meter een vrije trap te benutten.

Keihard raak

Vijf minuten voor rust breidde Johnny Dölle de voorsprong uit door vanaf 25 meter keihard raak te schieten. Vlak na rust deed de thuisploeg iets terug, maar Pieter Wijnja zette door middel van een stiftbal in de 60e minuut de 1-3 op het scorebord. “De voetbalomstandigheden waren moeilijk afgelopen zaterdag”, aldus trainer Dick Sangers. “We voetbalden ook niet heel goed, dat kwam mede door de tegenstander die de zelfde speelwijze als ons heeft. We hebben weinig kansen weggegeven en drie van onze vijf kansen benut. Ik ben daarom hartstikke tevreden over het resultaat.”   Tekst: Julian van der Vegt

Auteur

Meintje Haringsma