ZWH dammers verliezen van Lemmer

Balk

Bakhuizen - Het Zuid West Hoek Damteam verloor in de eerste wedstrijd van de Bondscompetitie thuis van Lemmer met het kleinst mogelijke verschil. De thuisclub moest één nederlaag incasseren aan bord 4 en de andere partijen werden remise. De uitslag: 1 J. Peters – H. Poepjes 1-1, 2 J.v/d Goot - J. Beetsma 1-1, 3 S. Reekers – Mw. Y. Poepjes 1-1, 4 P. Folmer – P. Achterstraat 0-2, 5 J. Folkertsma –G. v/d Molen 1-1, 6 I. Bruinsma – F. Muurling 1-1. Totaalstand 5-7.

De volgende wedstrijd was weer een thuiswedstrijd nu tegen Steenwijk. Deze avond pakte het beter uit voor de Zuid west hoekers. Er werd verdiend gewonnen met de zelfde cijfers als de nederlaag tegen Lemmer. n.l. 7-5. De uitslagen: 1 J. Folkertsma – J. Folkerts 0-2, 2 J. Peters – G. Kroeze 2 -0, 3 J.v/d Goot – H.Dikken 1-1, 4 S. Reekers – A. Robbertsen – 1-1, 5 I. Bruinsma – E. Zomer 1- 1, 6 P. Folmer – J. Bijl 2-0.

Onderlinge competitie

In de onderlinge competitie neemt de kampioen Jan Peters alweer de leiding met 8 punten uit 5 partijen, 3 gewonnen 2 gelijk en 0 verloren . Tweede is Ids Bruinsma met 6 uit 5, 2 gewonnen 2 gelijk en één maal verlies. De nummer 3,4,5, Johannes v/d Goot, Jacob Folkertsma en Sjouke Reekers staan met 5 uit 5 op de loer van een nederlaag van de koplopers. Bij Pieter Folmer lukt het nog niet om te winnen maar de vorm zit er aan te komen. Cor Buma en Gert Baukema spelen op dit moment nog niet mee in de onderlinge wegens omstandigheden. Op 19 november speelt het Zuidwesthoek team weer een thuiswedstrijd en wel tegen Eensgezindheid uit Woudsend waarbij het altijd spannend aan toe gaat.

Auteur

Meintje Haringsma