Klassiek kamerconcert door musici van het Noord Nederlands Orkest in Balk

Balk

 Zondagmiddag 15 november geven twee musici van het Noord Nederlands Orkest een kamerconcert in Balk. Ze spelen werken van onder andere Mozart, Dvořák en Schubert. De optredens door musici van het Noord Nederlands Orkest vormen een jaarlijks terugkerend onderdeel van het programma van NUT Gaasterlân-Sleat. De voorstelling is in Zalencentrum De Treemter te Balk en begint om 15.30 uur.

Xander Wadman

Xander Wadman studeerde in Groningen viool en orkestdirectie. Hij studeerde verder in Amsterdam bij Herman Krebbers en Viktor Liberman. Hij remplaceerde onder andere bij het Concertgebouworkest en is violist bij het NNO. Nino Khutsishvili soleerde reeds jong met het Staatsorkest van Georgië, haar geboorteland. Ze studeerde onder andere in Tiblisi en Amsterdam en speelde met vele beroemde orkesten en dirigenten. Ze is docente en zit in de jury van een aantal Nederlandse en internationale pianoconcoursen. Dvořák speelde op de jonge leeftijd van  elf jaar in een “amusements” orkest als altviolist. Hij begon in die periode met componeren als autodidact en legde zich vooral toe op het schrijven van strijkkwartetten. Opvallend is dat hij naast de zestien strijkkwartetten die hij schreef maar twee viool sonates componeerde. Pēteris Vasks (1946) is een Letse componist / contrabassist. Hij verwerkt veel oude Letse melodieën in zijn werken die veelal gaan over de strijd tussen mens en natuur.

Kaarten

Zondag 15 november in Zalencentrum De Treemter te Balk, aanvang 15.30 uur. Kaarten voor de voorstelling kunnen worden gekocht bij Schildersbedrijf Klijnsma aan de Van Swinderenstraat 44 in Balk. Voor het bestellen van kaarten kan men ook terecht op nutgaasterlan-sleat.nl en vanplan.nl. Voor meer informatie: http://www.nno.nu/concerten/duo-viool-piano Op de foto Xander Wadman en Nino Khutsishvili

Auteur

Meintje Haringsma