De Wâlde verspeelt in blessuretijd twee punten

EAHUIZEN

De Wâlde leek afgelopen zaterdag met de drie punten aan de haal te gaan, maar een treffer van ’t Fean ’58 in de 92e minuut leverde uiteindelijk een 3-3 gelijkspel op. Zuur was het gelijkspel voor De Wâlde, zeker omdat de ploeg van trainer Martin de Jong drie keer in de wedstrijd op voorsprong kwam. In de 11e minuut tikte Gerrit Jan Breeuwsma de 1-0 binnen, waarna ’t Fean ’58 binnen een paar minuten alweer de strand gelijk trok. Na een klein halfuur zorgde aanvoerder Hette-Pieter Wink weer voor een voorsprong, maar ’t Fean ’58 sloeg voor de pauze nog toe.

Gelijkmaker in blessuretijd

Een kwartier voor tijd leek Stephan Kuiper voor de winnende treffer te zorgen, maar in de blessuretijd viel dus toch de gelijkmaker. Trainer De Jong was realistisch na de wedstrijd. “Na de 3-2 moet je er alles aan doen om de gelijkmaker te voorkomen. Dat deden we ook, maar niet op de juiste manier. Uiteindelijk is een gelijkspel wel terecht. We hebben vier punten gepakt uit de laatste twee wedstrijden tegen teams die we onder ons moeten houden, dus we zijn niet ontevreden.”   Tekst: Julian van der Vegt

Auteur

Meintje Haringsma