Harich wint spannende derby tegen DTG uit Wijckel

HARICH/WYCKEL

Afgelopen zaterdag moest het eerste team van Harich aantreden tegen DTG uit Wijckel. Dit keer voor het eerst in de tweede klasse. DTG speelde vorig jaar ook al in de tweede klasse, daar waar Harich nog derde klasse speelde. Na een beslissingswedstrijd met verlenging dwong Harich ook promotie af naar de tweede klasse. Voor Harich zaak om zich dit jaar te handhaven en dan zou de eerste klap een daalder waard zijn. In de eerste aanval startten Matteo Bergsma, Luut van Rijs, Nynke Oenema en Marije Reijenga. In de verdediging stonden Arend Siemonsma, Jacky Tuinier, Froukje van der Wal en Janneke Bruno.

Harich begon scherp aan de wedstrijd en kon door twee doelpunten van de makkelijk scorende Matteo Bergsma op een 2-0 voorsprong komen. Harich kreeg veel vrije ballen tegen en DTG kon hierdoor nog enigszins bij blijven. Harich kwam in een flow en scoorde er lustig op los en kwam op een comfortabele voorsprong van 8 – 2 door doelpunten uit mooi combinatiespel. Harich kon deze scherpte niet behouden en liet DTG terug in de wedstrijd komen waardoor het toch weer een wedstrijd werd. Beide ploegen gingen de kleedkamers in met een 9-7 voorsprong voor KC Harich.

Goed verdedigend werk

Na de rust was het meer hectiek dan mooi, wat beide ploegen lieten zien. DTG kwam op 1 punt achterstand, maar door goed verdedigend werk kreeg de aanval van Harich de tijd om te scoren en door een afstandsschot van Nynke Oenema op een 10-8 voorsprong te komen. Harich kon het gat niet groter maken en DTG kwam weer dichterbij doordat Mirthe Visser van DTG haar 5e goal van de avond maakte en Harich hier geen antwoord op had. De doelpunten waren schaars in deze periode maar doordat een doorbraak van Froukje van der Wal onterecht werd afgestopt kreeg Harich een strafworp die werd verzilverd door Jacky Tuinier. Zo was het gat weer 2 goals. Harich kwam zelfs nog 3 doelpunten voor doordat Matteo Bergsma nog een vrije bal benutte. Maar door twee goals van de Wijckelers werd het weer spannend en was het 12-11 voor de Harichsters.Het lukte de Wijckelers niet om langszij te komen, terwijl Harich het vertrouwen had de wedstrijd niet meer uit handen te willen geven. Coach Jan Visser bracht Arjen Bergsma binnen het veld en die wist direct zijn eerste doelpoging te benutten: 13-11. Doordat Luut van Rijs nog een uitstarter maakte was het 14-11 voor Harich en was de buit binnen. De eindstand was 14-12 voor de ploeg uit Harich. Volgende week speelt Harich tegen ‘t Fean die net als Harich vorig jaar gepromoveerd is naar de tweede klas.

Auteur

Meintje Haringsma