Run op Friese skûtsje bedel uit Balk

BALK

Er is een run op de speciale Friese skûtsje bedel die tot 16 november alleen in Balk verkrijgbaar bij Juwelier Arie de Koning. Pas na die datum krijgen andere juweliers ook de mogelijkheid te verkopen, maar of er dan nog exemplaren zijn is de vraag. De Koning heeft al ruim 300 verkocht over de hele wereld en er zijn er maar 333 van gemaakt in een gelimiteerde oplage. 'Het zingt zich nu echt rond,'aldus de juwelier.

De skûtsje bedel zal feestelijk gelanceerd worden bij Arie de Koning tijdens het Ohm Beads Ladies' Night evenement. Het eerste exemplaar wordt overhandigd aan Nederlands beste vrouwelijke Skûtsje schipper, Froukje Osinga-Meijer. In het zeil waar normaal het teken staat uit welke regio het skûtsje komt staat nu het Ohm Logo. Aan de andere kant van het zeil staat het gelimiteerde serienummer van de desbetreffende bedel, elk skûtsje bedel heeft zijn eigen uniek nummer. Het pompeblêd van Friesland is ook gegraveerd op het ringetje. Het product wordt compleet met presentatiedoosje en certificaat geleverd. Als extra dimensie staan de wijze woorden in het certificaat bijbeschreven: "Als je de richting van de wind niet kan veranderen, verander dan de stand van je zeilen".

Auteur

Meintje Haringsma