Bikkelharde humor met Andre Manuel

WORKUM

Bikkelharde humor met Andre Manuel, zaterdag 21 november in de Klameare te Workum. Manuel is de naam. André Manuel. Als je een kaartje koopt voor zijn voorstelling, weet je wat je te wachten staat. Het gaat druipen van sarcasme, je gaat je hoofd schudden om zoveel incorrecte schimpscheuten en beledigingen, je gaat er ook om schateren van het lachen en je tegelijk een beetje schamen dat je het doet.

Geval apart

André Manuel had geen betere titel voor zijn nieuwe show kunnen kiezen, want een geval apart is hij zeker. Al 25 jaar staat de Tukker bekend als de bikkelharde satiricus. De shows van deze compromisloze bulldozer zit vol harde grappen en ongenuanceerde beledigingen. Maar Manuel zet ze zo slim en functioneel in dat je weinig anders kunt dan de conclusie van de Volkskrant onderstrepen: ‘’André Manuel is een van de interessantste cabaretiers in Nederland.’’ Toch is 'Het geval apart' meer dan een vrijblijvende opsomming van grove beledigingen, want onder zijn grijnzende gelaat zie je de wanhoop borrelen. De voorstelling is op zaterdag 21 november om 20.15 uur in Cultureel Centrum De Klameare, Skil 6 A te Workum. Kaarten zijn te verkrijgen via www.nutworkum.nl of bij het boekhuis te Workum.   Fotografie Govert de Roos, ontwerp Gijs Kuijper

Auteur

Meintje Haringsma