Twee tweede prijzen voor Laura Meijer- Wildschut

Balk

Harich Twee tweede prijzen voor Laura Meijer- Wildschut van Rijvereniging Gaasterland. Dat was de uitkomst van dressuurwedstrijden bij manege Gaasterland in Harich. Zaterdag mochten de paarden daar startten in de klasse M1 tot en met klasse ZZL dressuur.

Laura Meijer-Wildschut  reed met Exact in de klasse M1 dressuur en wist met twee keer een tweede prijs, dus twee rode linten thuis te komen. Voor de eerste proef kregen ze 195 punten en voor de tweede proef 197 punten van de jury. In de M2 werd in de eerste proef Andrea van der Meer met Bentley tweede met 192 punten. Griet Koopmans mocht met haar paard Eldorado de derde prijs in ontvangst nemen met 185 punten. In de tweede proef zat Andrea wederom in de prijzen. Met 188 punten werd de combinatie eerste. Pytsje van der Heide wist met Faith derde te worden, zij behaalden een score van 182 punten. In de Z1 dressuur startte Patricia de Ruijter met Obelisk en werd twee keer derde. Voor de eerste proef kreeg ze 200 punten en voor de tweede proef 201 punten van de jury.

Friezencompetitie

Diana Postma startte zaterdag in Sint Nicolaasga op de selectie van de Friezencompetitie. Ze werd daar met Fonger 478 vijfde met 193 punten in de klasse M1 dressuur. Ook werd er dit weekend gesprongen, in Sonnega werd het pompoenenconcours georganiseerd. In de klasse B-springen ging er drie keer een prijs naar Gaasterland. Zondag is Grietje Lyklema na een kleine wedstrijd stop weer gestart met Faylista en dit meteen met goed resultaat. In de klasse B reed de combinatie een keurig foutloos rondje. Deze werd beloond met een stijl van 78,5. In een deelnemersveld van maar liefst 80 starts wisten ze hiermee de eerste prijs te winnen. Welmoed Lyklema verscheen zowel zaterdag dan zondag in Sonnega aan de start. Zaterdag sprong Welmoed met Erlina in de klasse M. Na een foutloos rondje mocht Welmoed de barrage rijden. Hier had ze echter één balkje waardoor ze tiende werd. Zondag verscheen Welmoed aan de start in het B springen met Forever. Ze reed een foutloos parcours en kreeg een stijl van 71,5 en werd daar mee zesde. Sonja van der Berg startte met Elisabeth stables Ghanna in de ring en liep keurig foutloos in het B parcours. Sonja behaalde met een stijl van 71,5 een zevende prijs. Sonja had ook Escudo Velvet mee en kwam uit in de klasse L. De combinatie sprong een foutloos basisparcours maar helaas viel er in de barrage een balkje. Hierdoor werden ze negende in wederom een volle rubriek. Op de foto Grietje Lyklema met Faylista

Auteur

Meintje Haringsma