Musical Ruth twee keer volledig uitverkocht

BALK

De Musical Ruth, van graf tot wieg, die op vrijdag 13 en zaterdag 14 november  in het kerkelijk centrum De Paadwizer te zien was, kon tot twee keer toe op een uitverkochte zaal rekenen. Per keer kwamen 310 mensen naar de muscial kijken.

Het bekende bijbelverhaal van een jonge vrouw die alles wat ze heeft en kent achterlaat en met de moeder van haar overleden man meegaat, op reis naar een onbekend land, werd door een groep Balksters in drie voorstellingen ten tonele gebracht. De groep, voornamelijk leden van de Protestantse Gemeente Balk, is sinds februari van dit jaar wekelijks bijeen geweest om zang en toneel onder de knie te krijgen. Dit alles onder de bezielende leiding van Christina Pleiter en Klaas Jan Visser (regie) en Harm van Zuiden (muzikale leiding). Het verhaal voerde de bezoekers van een crisis naar betere tijden. Ruth (gespeeld en gezongen door Dina Schram) en Noömi (gespeeld en gezongen door Martha Klijnsma) maakten deze reis figuurlijk door van Moab naar Bethlehem te reizen. In Moab laten beiden Orpa (gespeeld en gezongen door Gerda Tiemersma), de andere schoondochter van Noömi achter. In Bethlehem ('huis van het brood') aangekomen,waarop dat moment de crisis juist voorbij is en er weer geoogst kan worden, ontmoet Ruth Boaz (gespeeld en gezongen door Steven van der Sluis). Een romance bloeit op en leidt tot een huwelijk.   Op de foto: Ruth (Dina Schram) verleidt Boaz (Steven van der Sluis)  

Auteur

Meintje Haringsma