Sleat lijdt eerste puntenverlies

SLOTEN

Na negen wedstrijden zonder puntverlies, heeft Sleat zaterdag voor het eerst in de competitie niet een wedstrijd winnend weten af te sluiten. In Havelterberg was concurrent FDS met maar liefst 5-1 te sterk. Sleat kwam nog wel binnen een paar minuten op een voorsprong door Jasper Abma en had ook grote kansen op een ruimere voorsprong. Dat was het sein voor FDS om de teugels strakker aan te trekken.

Onhoudbare vrije trap

De 1-1 viel al snel en de 2-1 was een onhoudbare vrije trap voor keeper Johan Stegenga. Na de rust ging FDS op dezelfde voet verder en konden ze nog drie doelpunten bijschrijven. “In eerste instantie waren wij de bovenliggende partij”, vond trainer Henk van Hes. “Maar na de 0-1 en de grote kansen daarna hebben wij hun wakker geschud. De tegenpartij kreeg daarna de overhand en wij zijn niet meer in de wedstrijd geweest.”

Auteur

Meintje Haringsma