Jong klassiek muzikaal talent van Friese bodem in Warns

WARNS

Het jonge klassieke muzikale talent Wytske Holtrop speelt op zondag 22 november om 15.00 uur in de Spylder in Warns aan de Buorren 23. Holtrop uit Gersloot en geboren in 1995 komt voort uit een muzikale familie. Haar ouders zijn beide koperblazers en haar broer speelt onder andere marimba. Zelf speelt ze al sinds haar zesde cello. Na auditie, was ze onder andere leider van de cellisten in het Haydn Jeugd Strijkorkest, de Nederlands-Duitse Jonge Eems-Dollard Philharmonie en het JeugdOrkest Nederland en speelde ook in het strijkkwartet Farfalle waarmee zij in 2011 de eerste prijs bij de regionale finale van het Prinses Christina Concours in Enschede behaalden.

JongTalent klas en Conservatorium

Na de JongTalent klas van de conservatoria van Groningen en Zwolle, studeert zij nu aan het Koninklijk Conservatorium in Brussel onder leiding van onder andere Jeroen Reuling. Wytske speelt met zoveel passie en overtuigingskracht dat zij in 2014 werd geselecteerd voor deelname aan het Nationaal Cello Concours, een onderdeel van de Amsterdamse Cello Biënnale. Wytske geeft zondag 22 november een concert in Warns. Ze speelt samen met pianiste Katsura Mizumoto werken van Brahms, Sjostakovitsj, Martinú en Vasks. Kaarten zijn te reserveren via www.despylder.nl of telefonisch: 06-818 06 278

Auteur

Meintje Haringsma