Korfbal: gelijke stand It Fean tegen Harich

HARICH

Harich begon sterk aan de wedstrijd en kwam al gauw op een comfortabele voorsprong van 1-8, halverwege de eerste helft begon It Fean achter te verdedigen. Harich had even moeite met het vinden van een oplossing, Matteo Bergsma vond deze, gewoon scoren. Inmiddels was de tussenstand 7-11 toen de scheidsrechter floot voor de rust.

Ik ga er ook voor

Jacky Tuinier dacht direct na rust ‘als scoren de sleutel tot succes is, ga ik er ook voor!’ 7-13. De sjeu die in de eerste helft in de wedstrijd zat was er wel uit. Arjen Bergsma maakte een mooie actie en Jacky Tuinier verzilverde de hier uit voort gekomen strafworp 9-15. Toen de bal eenmaal zijn weg door de korf had gevonden was het achterverdedigen geen middel meer maar een kwaad en wist Harich de score uit te breiden. Marije Reijenga, Matteo en Arjen Bergsma wisten de mand nog te vinden en scoorden de 13-20 tot 13-24, zo wist Harich de winst naar zich toe te trekken. De wedstrijd werd zodoende afgefloten op een stand van 13-24.

Auteur

Meintje Haringsma