Oeverzwaluwen de sterkste in derby tegen QVC

STAVOREN/ KOUDUM

Voor het eerst sinds het seizoen 2006/2007, destijds in de 2e klasse K, stond de derby tussen QVC en Overzwaluwen weer op het programma. In dat seizoen degradeerde QVC naar de 3e klasse, terwijl tegenstander Oeverzwaluwen tot vorig seizoen acteerde in de 2e en 1e klasse. Na de degradatie van Oeverzwaluwen stonden beide teams afgelopen zaterdag weer tegen over elkaar.

Met de winst aan de haal

De blauwhemden uit Koudum wisten in Stavoren met de winst aan de haal te gaan door met 2-3 te winnen. De thuisploeg kwam nog wel op een 1-0 voorsprong door Klaas Visser, maar vijf minuten later was de stand alweer gelijk. Topscorer Wietze Peterson zorgde voor de 1-1 en zette zijn ploeg vlak voor de pauze ook op een voorsprong. Een kwartier na rust breidde Evert Schreur de voorsprong uit naar 1-3, waarna Wieger Zwaan namens QVC nog wat terug deed door de 2-3 te noteren vanaf elf meter.

Terechte winst

Meer zat er niet in voor QVC, waardoor Oeverzwaluwen de drie punten mee naar huis nam. “De winst was zeker terecht”, aldus een blije Jan Willem Zwart. “Op basis van de eerste helft sowieso. Na de 2-3 gebeurde er nog wel wat in het veld, maar er zijn niet veel kansen meer geweest. Het voetbal was in de tweede helft ook niet meer goed. Er was vooral sprake van lange ballen en veel strijd op het veld.” Loet Boot, trainer van QVC, kon niet zijn beste team opstellen in de derby. “Wij misten vier basisspelers en niet de minsten. Daar zat zaterdag ook het verschil. We hebben hard gewerkt, de instelling was fantastisch dus de jongens valt niks te verwijten. Wij hebben er alles aan gedaan, dus ik kan leven met de nederlaag.”   Foto:  QVC – Oeverzwaluwen: Er wordt gejuicht door de spelers van Oeverzwaluwen na de 1-2 van Wietze Peterson. Verder zichtbaar zin (v.l.n.r.) Wout Klein Velderman, Boris Oosterbaan (nr. 7), Robbert Zonderland, Yvo Kramer, Tim de Vries en Eise Feenstra.

Auteur

Meintje Haringsma