Ponyruiters Morraruters presteren op eigen dressuurwedstrijd

KOUDUM

De ponyruiters van de Morraruters kwamen op zaterdag 21 november 2105 in actie in hun eigen rijhal waar een dressuurwedstrijd werd georganiseerd. Veel leden van de Morraruters konden zeer tevreden weer huiswaarts keren want de jury heeft een flink aantal winstpunten en linten uitgedeeld. In de klasse B/L1 cat AB won AmarinsLycklema á Nijeholt met haar pony Geldau twee keer de 1e prijs met 183 en 182 pnt(=2wp). In de klasse B cat CDE debuteerde Anna Fekkes met haar nieuwe driejarige pony Mr.Handsome was meteen zeer succesvol. Anna won twee keer de 1e prijs met voor beide proeven 200 pnt(=4wp). Janita Wildschut met Lexy mocht de beide 2e prijzen in ontvangst nemen, zij scoorde 192 en 197 pnt(=3wp). Teuna Bosch en haar pony Storm startte voor de eerste keer in de klasse L1 cat CDE en behaalde twee keer 180 pnt(=2wp).

Samantha Konst

Samantha Konst en haar pony Ameretto wist in de klasse M1/M2 cat DE de 2e en 1e prijs in de wacht te slepen, zij behaalde 189 en 197 pnt(=3wp). Jantine Konst en CereljaCibelle debuteerde in de klasse M2 en scoorde 183 pnt(1wp). Gonnica de Bruin en haar pony Diaz fan e Sudersee startte in de klasse Z1/Z2 en won in de eerste proef de 1e prijs met 229 pnt(2wp), voor haar tweede proef kreeg ze 216 pnt(1wp).

Kenna Bakker

Op 21 november is Kenna Bakker met haar paard Binck naar Bronneger afgereisd om daar te starten op een selectiewedstrijd voor het Nederlands Kampioenschap. In de klasse Prix st. George behaalde ze de mooie score van 63.29% (235 en 246 pnt). Omdat Kenna Bakker nu twee keer een percentage van 63% heeft gehaald in de klasse Prix st. George mag ze met Binck nu ook internationaal starten. De volgende dag, zondag 22 november, is Kenna Bakker met Alant fan ‘e Leane gestart in Franeker in de klasse Z1 en won de 3e en 2e prijs met 206 en 212 pnt(=2wp).

Auteur

Meintje Haringsma