Volleybal: Opnieuw volle winst voor DBS dames 1

BALK

 Nadat een week eerder Reflex kampen met 4-0 werd verlagen, slaagden de dames van DBS er afgelopen zaterdag opnieuw in om een 4-0 overwinning te boeken. Tegenstander OPM uit Heerenveen begon de wedstrijd met een hoge servicedruk waar DBS geen antwoord op had, gevolg was dat er al snel een 6-1 achterstand op het scorebord stond. Na deze moeizame start wisten de dames het ook OPM lastig te maken met hun eigen service. Via enkele mooie service series en slimmer aanvallend spel werd de eerste set met 25-22 gewonnen. In de 2e set werd gelijk vanaf het begin degelijk gespeeld, serve, aanval en verdediging liepen prima en via 25-16 werd ook deze set gewonnen. Ook in de 3e set liep DBS snel uit naar een ruime voorsprong, op alle fronten werd OPM deze set overklast.OPM kon aan het einde van deze set de achterstand nog enigszins verkleinen doordat er wat haperingen kwamen in het goede spel van DBS. Net op tijd wisten de dames het tij te keren om de set via 25-23 alsnog binnen te halen.

Lastig in begin van de 4e set

Doordat OPM in de slotfase van de 3e set weer terug in hun spel kon komen, had DBS het lastig in het begin van de 4e set. Via hard werken, enkele goede reddingen en het stabiel houden van de pass gingen het tot halverwege de set gelijk op. Mede door opnieuw een goede serviceserie waar OPM geen antwoord op had werd ook deze 4e set gewonnen met 25-16.De dames van DBS stijgen hierdoor naar de 2e plaats op de ranglijst. De heren daarentegen konden geen vuist maken tegen het onderaanstaande Rouveen, deze ploeg kwam fris een aanvallend uit de startblokken en eigenlijk kom DBS de hele wedstrijd niet het initiatief overnemen, de wedstrijd werd dan ook met 2-3 verloren, nadat DBS in de 4e set nog een dikke achterstand had weggewerkt.

Auteur

Meintje Haringsma